Отвори ја регистрацијата за Belasica Sky Run

Прв меѓународен натпревар по планинско трчање.

Bear Population

Денес, 7 јуни 2017 година, беше отворена регистрацијата за Belasica Sky Run- првиот меѓународен натпревар за планинско трчање  помеѓу Бугарија и Македонија.

Belasitsa Sky Run оди  по сртот на една од планините со најубавите панорами на Балканскиот полуостров. За време на натпреварувањето  учесниците ќе можат да уживаат во прекрасни глетки кон три држави - Бугарија, Македонија и Грција и ќе видат трите највисоки планини на Балканот (Рила, Олимп и Пирин). Двете  убави езера (Дојран и Керкини)ги  прават глетките уште пож, а долина на реката Струма и прилично село во подножјето на планината надополнуваат атмосферата на трката. чање Бугарија – Македонија.